Hautatud sealiha punase veini ja jõhvikatega
Vajaminevad koostisosad:
1 kg sealiha
4 sibulat õhukeste viiludena 3 dl punast veini 3 dl puljongit 2 sl jahu 2 sl oliiviõli 3 sl jõhvikasalatit soola, pipart peterselliValmistamine:
Lõika sealiha suurteks viiludeks ( umbes 8 cm suurused ruudud). Kasta sealiha tükid pipra ja soolaga maitsestatud jahu sisse.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa veiseliha ja pruunista ümberringi. Soovitatav oleks teha seda jaokaupa, et kõik tükid saaksid ühtselt pruuniks. Tõsta pruunistatud lihalõigud taldrikule. Lisa vajadusel potti veel 1 sl õli ja sibulaviilud. Prae 5 minutit, kuni sibulad on kergelt pruunistunud. Pane lihalõigud uuesti potti, lisa vein ja puljong. Kuumuta kuni keemiseni. Vajadusel kaabi8 poti põhja hakanud tükid lahti. Maitsesta soola ja pipraga. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 1,5 tundi, kuni liha on pehme. Sega juurde jõhvikasalat. Vajadusel maitsesta veel. Hauta veel 5 minutit. Puista valmis roale garneeringuks peterselli. Serveeri hautist kartulipudruga.Jätku leiba!
Комментариев нет:
Отправить комментарий
Продолжение статьи или страницы. Ссылки.